Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τι ανάπτυξη προσδοκούμε χωρίς αναβάθμιση των παραλιών του δήμου Μαρωνείας-Σαπών;



Οι πολυσύχναστες παραλίες της Αλεξανδρούπολης για φέτος το καλοκαίρι
Τις πολυσύχναστες παραλίες της Αλεξανδρούπολης, μία παραπάνω σε σύγκριση με πέρσι,  όρισε για φέτος με απόφασή της η αρμόδια επιτροπή και το λιμεναρχείο.
Για το 2017 ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει υπό την ευθύνη του τις εξής πολυσύχναστες παραλίες: Πλαζ Κάμπινγκ Τ.Ι.Ε.Δ.Α., «ΔΕΛΦΙΝΙ»,Παραλία «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» Μάκρης   (νέα προσθήκη), Αγία Παρασκευή – Κυανή Ακτή Μάκρης, Παραλία Δικέλλων – Μεσημβρίας
Ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει και από τον δήμο Κομοτηνής για τις δικές του παραλίες.

Ο χαρακτηρισμός μιας παραλίας ως πολυσύχναστη, συνεπάγεται τη δημιουργία κάποιων υποδομών στο χώρο καθώς και μέτρα-κανόνες ασφαλείας προς όφελος των λουομένων.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις γαλάζιες σημαίες.
Η απόκτηση από μια ακτή γαλάζιας σημαίας, σημαίνει εκτός από τα καθαρά νερά και την ύπαρξη προϋποθέσεων σε επίπεδο υποδομών και παροχών για τους  λουόμενους.
Πέρσι στην περιφέρεια ΑΜΘ δόθηκαν 24 γαλάζιες σημαίες σε 8 από τους 9 παραθαλάσσιους δήμους της.
Ο μοναδικός δήμος ο οποίος δεν έχει ούτε μια γαλάζια σημαία είναι ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις πολυσύχναστες παραλίες αφού είναι ίσως  ο μόνος δήμος της περιφέρειάς μας χωρίς ούτε μια παραλία χαρακτηρισμένη ως πολυσύχναστη.
Με τη λογική ότι ο τουρισμός θα πρέπει να αποτελέσει οπωσδήποτε έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής και με δεδομένο ότι: 1) έχει ανοίξει ο κάθετος άξονας της Νυμφαίας, 2) υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστών από Βουλγαρία και Ρουμανία που επισκέπτονται την περιοχή και 3) το υπουργείο τουρισμού και η περιφέρεια ΑΜΘ προσβλέπουν στον τουρισμό ως βασικό εργαλείο για την εισροή εσόδων, τι μπορεί να ωφεληθεί από όλα αυτά ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών χωρίς αναβαθμισμένες παραλίες;
Σε καμιά περίπτωση το φετινό καλοκαίρι δε θα πρέπει να βρει τον δήμο με τις ομορφότερες παραλίες και με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιφέρεια χωρίς γαλάζιες σημαίες και χωρίς πολυσύχναστες, στην ουσία και στον τύπο παραλίες!
Τα περιθώρια στενεύουν και αν δεν αξιοποιηθεί ο τομέας αυτός για τι είδους ανάπτυξη θα μιλάμε στην περιοχή μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: