Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ



Ιδιαίτερα μαζική και θερμή ήταν η συμμετοχή των Κερκυραίων στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα για την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη, "Θράκη: το επόμενο βήμα...".

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του ιδρύματος της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Σεβασμιώτατος κ.κ. Νεκτάριος, που είχε θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα του, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια όχι μόνο για το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά κυρίως για το έργο του ως Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζοντας τη γόνιμη συνεργασία του με την εκκλησία και τον ίδιο την περίοδο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη σημερινή κατάσταση για το θέμα των θρησκευτικών, αλλά και για ζητήματα που διαμορφώνουν την εθνική ταυτότητα της νεολαίας, μέσω της εκπαίδευσης.
Για το βιβλίο και τη Θράκη, εντύπωση έκανε η μεστή και εύστοχη ομιλία του πρ. βουλευτή και πρ. αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Στέφανου Γκίκα, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία της περιοχής μας για τη γενικότερη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια. "Είμαστε τα δύο άκρα της Εγνατίας οδού. Η Θράκη η πύλη προς ανατολάς και η Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα προς Δυσμάς. Η αλληλοκατανόηση και αλληλοστήριξη δεν είναι μόνο αυτονόητες αλλά και εθνικά αναγκαίες".
Ο συγγραφέας Ευριπίδης Στυλιανίδης με την ομιλία του αλλά και  τις απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματα του κοινού δεν ενημέρωσε απλά, αλλά κατάφερε και να συγκινήσει και να αφυπνίσει προκαλώντας το ενδιαφέρον τους για το Β.Α. άκρο της Ελλάδας.
Έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στην κοινωνία της Κέρκυρας το γεγονός ότι πέραν της μαζικής παρουσίας του κόσμου και της νεολαίας, ότι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση θεσμικοί εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα, κάτι σπάνιο για την περιοχή. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ), ο πρ. Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου (ΝΔ), ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο πρ. Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής (ΝΔ), ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σ. Λυκούδης (ΝΔ), νυν και πρώην Δήμαρχοι του νησιού, νυν και πρώην βουλευτές απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, εκπρόσωποι των θρακικών, μακεδονικών, βορειοηπειρωτικών και ποντιακών σωματείων, καθώς και πάρα πολλοί νέοι. 
Η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου γίνεται στον προσφυγικό Δήμο Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής, υπό την αιγίδα του Δημάρχου, με ομιλητή τον βουλευτή του νομού, κ. Γιώργο Βαγιωνά, την Παρασκευή στις 30 Ιουνίου, ώρα 20.00 στο κλειστό θέατρο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: